TAXI STATION IERAPETRA




ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ -ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 
ΤΑΧΙ VIP TRANSFER
   Τηλ. 6944388200
24ΩΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ -7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Ο νομός Λασιθίου καλύπτει το ανατολικό άκρο του νησιού. Στο νομό κυριαρχεί η οροσειρά Δίκτη, η ψηλότερη κορυφή της οποίας είναι το Όρος Δίκτη που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.148 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο νομός χωρίζεται στις επαρχίες Μιραμπέλλου, Λασιθίου, Ιεράπετρας και Σητείας. Οι κυριότερες πόλεις είναι ο Άγιος Νικόλαος, η Ιεράπετρα και η Σητεία.

Μερικοί από τους αρχαιότερους οικισμούς της Κρήτης ανακαλύφθηκαν στο νομό Λασιθίου. Σ' αυτούς συγκαταλέγονται η Βασιλική,η Μύρτος,το Παλάτι της Ζάκρου, η Πραισός, ο Μόχλος και τα Γουρνιά. Μια σημαντική αρχαία ελληνική πόλη, η Λατώ βρίσκεται κοντά στην Κριτσά. Στα θαυμάσια αρχαιολογικά μουσεία του Αγίου Νικολάου και της Σητείας εκτίθενται κάποια από τα ευρήματα τόσο αυτών των ανασκαφών όσο και άλλων.




Σύμφωνα με το μύθο, το Δικταίο Άντρο στο Οροπέδιο του Λασιθίου ήταν ο τόπος γέννησης του Δία. Η περιοχή γύρω από τον Άγιο Νικόλαο δεν είναι μόνο η πιο αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή αλλά και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες. Η εκκλησία της Παναγίας Κεράς κοντά στην Κριτσά έχει μερικές από τις πιο καλοδιατηρημένες βυζαντινές νωπογραφίες στην Κρήτη. Ένα βενετικό κάστρο βρίσκεται στην Ελούντα. Η περιοχή της Σητείας είναι γεμάτη βυζαντινές εκκλησίες, βενετικές επαύλεις και αρχαίες μινωικές περιοχές. Το Μοναστήρι του Τοπλού διαθέτει ένα μουσείο όπου εκτίθεται η συλλογή των εικόνων του.



Η περιοχή έχει πολύ ωραίες παραλίες. Αρκετοί ορμίσκοι ανάμεσα στην Ιεράπετρα και τη Μονή Καψά προσφέρονται για κολύμβηση. Στην περιοχή του Βάι βρίσκεται ένα μοναδικό φοινικόδασος. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του νομού Λασιθίου. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Οποιαδήποτε από τις μεγάλες πόλεις μπορεί να αποτελέσει μία καλή βάση για εξερεύνηση.


Η επαρχία Ιεράπετρας είναι μια από τις τέσσερις επαρχίες του νομού Λασιθίου. Η πρωτεύουσά της είναι η πόλη της Ιεράπετρας. Η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον τουρισμό, το λάδι και τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή λαχανικών που καλλιεργούνται όλο το χρόνο σε θερμοκήπια. Η επαρχία Ιεράπετρας έχει μερικά καλά παραδείγματα βυζαντινών εκκλησιών με τοιχογραφίες. Υπάρχουν δύο αξιοσημείωτα μοναστήρια, η Μονή Ξακουστής και η Μονή Φανερωμένης. Ανατολικά της Ιεράπετρας υπάρχουν μερικές θαυμάσιες παραλίες στον κόλπο του Μακρυγιαλού.
Η επαρχία Σητείας είναι η μεγαλύτερη επαρχία του νομού Λασιθίου σε έκταση και πληθυσμό. Εκεί παράγονται τα τυπικά προϊόντα της Κρήτης όπως δημητριακά, ελαιόλαδο και υψηλής ποιότητας σουλτανίνα. 
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΛΥΝΑΣ
Tαξί
 6944388200 


Τα βουνά είναι χαμηλότερα απ' ότι σε άλλα τμήματα του νησιού αλλά παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό και ιδιόμορφο τοπίο. Οι παλαιότεροι μινωικοί οικισμοί είναι στο Μόχλο, στο Παλαίκαστρο και στο μινωικό Παλάτι της Ζάκρου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Φαράγγι των Νεκρών στη Ζάκρο και η ελληνιστική περιοχή της Ιτάνου που βρίσκεται κοντά στο Βάι. Υπάρχουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή. Ίχνη από τη Βενετοκρατία υπάρχουν στην Ετιά και στην Χάντρα.
Η Σητεία δεν είναι τόσο τουριστική όσο άλλα μέρη της Κρήτης. Υπάρχουν υπέροχες παραλίες κοντά στο φοινικόδασος στο Βάι, κοντά στην Ίτανο και στη Ζάκρο στα ανατολικά. Η πόλη της Σητείας και μερικές περιοχές στο δρόμο νότια προς την Ιεράπετρα κοντά στο Μακρυγιαλό και την Ανάληψη έχουν επίσης ωραίες παραλίες.
Η Μονή Τοπλού έχει ένα πρώτης τάξεως μουσείο όπου εκτίθενται βυζαντινές εικόνες. Η αποκλεισμένη Μονή Καψά προσφέρει στον επισκέπτη μία εικόνα της μοναστικής ζωής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ο επισκέπτης μπορεί να δει και να κάνει σ' αυτή την επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου