Αφιέρωμα Πλακιάς Ρεθύμνου Κρήτης-ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ -Υπάρχουν δύο δρόμοι που οδηγούν στον Πλακιά μέσω της οροσειράς που βρίσκεται στα βόρεια, οι οποίοι περνούν μέσα από θεαματικά φαράγγια.

Στο νότιο μέρος του νομού Ρεθύμνου στο Λιβυκό πέλαγος βρίσκεται ο τόπος μας που λέγεται ΠΛΑΚΙΑΣ. Απέχει από το Ρέθυμνο 35χλμ. από το Ηράκλειο 110χλμ. και από τα Χανιά 90χλμ.

Επισκεφτείτε τον Πλακιά και γίνετε ένας από τους λάτρεις του χωριού και της περιοχής.
                      SPONSORAS PLAKIAS TAXI TAKIS
Tel.+30.28320-31547 Mob.+30.6977491848


 https://www.facebook.com/messages/t/takis.milonakis
Για εσάς που διακοπές σημαίνει πρώτα απ’ όλα χαλάρωση, θα βρείτε μπροστά από το FLISVOS την 800 μέτρων αμμώδη παραλία, το ιδανικό μέρος για χαλαρωτικές διακοπές. Για νυκτερινή διασκέδαση στον Πλακιά θα βρείτε μπαράκια, καφετέριες,  για ολονύκτια διασκέδαση.

Από το λιμάνι του Πλακιά, μπορείτε να ξεκινήσετε εκδρομές στις πολλές παραλίες του τόπου ή να επισκεφθείτε τα γύρω χωριά ακόμα και με τα πόδια μέσα από τους ελαιώνες και να θαυμάσετε τα εξαιρετικά άγρια λουλούδια και τη φυσική ομορφιά των βουνών.
 https://www.facebook.com/messages/t/takis.milonakis

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την παραλία τoυ Πρέβελη με το φοινικόδασος, καθώς και το μοναστήρι, με την μακρά του ιστορία, το οποίο προστάτευσε τα γύρω χωριά από τους κατακτητές. Πηγαίνετε πιο πέρα στο Φραγκοκάστελο για να δείτε το κάστρο και να μάθετε για τα φαντάσματα των Δροσουλίτων..


Plakias Olive Oil  - Γεώργιος Σταυγιανουδάκης
 Μαριού, Δήμος Αγίου Βασιλείου
Τηλ. +30 693 730 2893

Email plakiasoliveoil@gmail.com

Υπάρχουν δύο δρόμοι που οδηγούν στον Πλακιά μέσω της οροσειράς που βρίσκεται στα βόρεια, οι οποίοι περνούν μέσα από θεαματικά φαράγγια. Στα βόρεια του Πλακιά, το φαράγγι του Κοτσυφού, και στα βορειοανατολικά, το Κουρταλιώτικο φαράγγι. Υπάρχουν πολλές διαδρομές πεζοπορίας στην περιφέρεια και οι πιο τολμηροί περιπατητές θα απολαύσουν το γεμάτο πράσινο τοπίο πέρα από τον παράκτιο δρόμο ανατολικά του χωριού.
 
Ποδηλασία και καταδύσεις είναι μέσα στις απολαύσεις που προσφέρει ο Πλακιάς. 
Ο Πλακιάς αρχικά ήταν μία απλή αλιευτική προβλήτα με μερικά σπίτια, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών σε τουριστικό θέρετρο. Η πρώτη επίσημη αναφορά του Πλακιά ήταν το 1961, όταν είχε καταγραφεί στην απογραφή ως μόνιμη κατοικία έξι οικογενειών ψαράδων.
 https://www.facebook.com/messages/t/takis.milonakis
                  SPONSORAS PLAKIAS TAXI TAKIS
Tel.+30.28320-31547 Mob.+30.6977491848
 
Η καταγεγραμμένη ιστορία των γύρω ορεινών χωριών όπως Μύρθιος και Σελλιά μας οδηγεί πίσω στον 10ο αιώνα, όταν ο βυζαντινός αυτοκράτορας Νικηφόρος Β Φωκάς (961 μ.Χ.), έφτιαξε δρόμους και γέφυρες, προκειμένου να συνδεθούν μεταξύ τους τα χωριά, έφτιαξε εκκλησίες και οχύρωσε περιοχές. Υπάρχουν ακόμα μερικά κομμάτια του τείχους από μια οχυρωμένη περιοχή στην κορυφή ενός λόφου ακριβώς βορειοανατολικά του μικρού μας χωριού.  
Η γύρω περιοχή είναι γεωγραφικά κατάλληλη για παραγωγή γεωργικών αγαθών σε αφθονία. Το λάδι είναι εξαιρετικό και το μέλι θεωρείται το καλύτερο και το πιο αρωματικό που υπάρχει.
                     
 https://www.facebook.com/messages/t/takis.milonakis
                         SPONSORAS PLAKIAS TAXI TAKIS
Tel.+30.28320-31547 Mob.+30.6977491848
Ανασκαφές στη Νότια Κρήτη και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στον Πλακιά και τον Πρέβελη, κατά την περίοδο 2008-2009 με επικεφαλής τον TF Strasser (Providence College, RI., ΗΠΑ) αποκάλυψαν λίθινα εργαλεία φτιαγμένα από χαλαζία τουλάχιστον 130.000 χρόνων. Αυτή ήταν μια συγκλονιστική ανακάλυψη, καθώς προηγουμένως, το θαλάσσιο πέρασμα στην Μεσόγειο θεωρούταν πως είχε συμβεί περίπου το 12.000 π.Χ.. Οι αποκαλύψεις αυτές υποδηλώνουν ότι προ-Homo Sapiens ανθρωποειδή έφτασαν στην Ευρώπη από την Αφρική και είχαν όχι μόνο δυνατότητα σύλληψης και πραγματοποίησης επανειλημμένων ταξιδιών αλλά και σκάφη καλύτερα και πιο αξιόπιστα από σχεδίες.
   https://www.facebook.com/messages/t/takis.milonakis


ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.
ΠΛΑΚΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗ
TΗΛ 2832 032048

ΒΙΟ ΠΛΑΚΙΑΣ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου