ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΗΣΙ Επιχείρηση «αρετή» ,απαντηση στο κυνηγετικο συλλογο ιεραπετρας. αρκετές παραβάσεις και παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας της Χρυσής,


Επιχείρηση «αρετή» πραγματοποίησε χθες στη Χρυσή πολυμελής ομάδα δασοφυλάκων, κατόπιν εντολής του Διευθυντή Δασών Λασιθίου Μανόλη Συλλιγάρδου. Οι 14 δασικοί υπάλληλοι που αποβιβάστηκαν στο νησί  «επιστρατεύτηκαν» απ’ όλα τα δασικά κλιμάκια του Νομού Λασιθίου και ως ανακριτικά όργανα πραγματοποίησαν ελέγχους και βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις και παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας της Χρυσής, ο οποίος πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Το κλιμάκιο μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί με πλοιάριο που διενεργεί δρομολόγια προς Χρυσή, έχοντας εντολή να ελέγξουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί, βεβαιώνοντας τις παραβάσεις που θα υποπέσουν στην αντίληψή τους και παράλληλα να ενημερώσουν όσους συναντήσουν εκεί για το νέο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει πλέον στο νησί.
Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Δασών μετά το πέρας της επιχείρησης, εντοπίστηκαν συνολικά 45 σκηνές από επισκέπτες που είχαν κατασκηνώσει, κατά των οποίων θα υποβληθούν μηνύσεις κατ’ αγνώστων, με στόχο να σταλεί κατ’ αρχήν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το νησί ελέγχεται και ότι όλοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί. 
Μηνύσεις θα υποβληθούν επίσης κατά του εκμεταλλευτή της καντίνας  για την κατασκευή παραπήγματος 15 τ.μ. σε χώρο που υπερβαίνει την επιφάνεια την οποία ενοικίασε από την Κτηματική Υπηρεσία για να λειτουργεί την καντίνα, αλλά και, όπως είχε διαπιστωθεί σε προηγούμενο έλεγχο, για τη χρήση νερού από δημόσιο πηγάδι, για τη λειτουργία «ντουζ» στην παραλία, με χρέωση (2 ευρώ τα 40’’ και 1 ευρώ τα 20’’).
 Σημειώνεται ότι το νερό του συγκεκριμένου πηγαδιού χρησιμοποιεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας για να βάζει νερό στις ποτίστρες προκειμένου να βοηθήσει την επιβίωση της άγριας πανίδας του νησιού (λαγούς, πέρδικες κ.α.).
Μήνυση, όπως είπε ο Δασάρχης, θα υποβληθεί διαδικαστικά και κατά του Δήμου Ιεράπετρας, ως εμπλεκόμενου στο ζήτημα της παράνομης κατάληψης και χρήσης έκτασης για την αποθήκευση ποσοτήτων νερού, αναψυκτικών κλπ. εφοδίων για την καντίνα. Ο κ. Συλλιγάρδος διευκρίνισε ότι για την χρήση του επιπλέον αυτού χώρου από την καντίνα, εφόσον κριθεί αναγκαία για την λειτουργία της, μπορεί να ζητηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία η νόμιμη παραχώρησή του.
Σε χώρο, για τον οποίο ο εκμεταλλευτής της καντίνας είχε λάβει σχετική άδεια από το Δασαρχείο, στοίβαζε τις σακούλες με τα σκουπίδια που συγκέντρωνε από τη λειτουργία της καντίνας και καθαρίζοντας την παραλία και τον περιβάλλοντα χώρο. Δυστυχώς, όπως εξήγησε ο Δασάρχης, από σχετική ενημέρωση που είχε και από το Δήμο Ιεράπετρας, υπήρξε καθυστέρηση (λόγω διαδικασιών, ενστάσεων κλπ.)
 στην υπογραφή σύμβασης ανάθεσης του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων από το νησί και γι’ αυτό προέκυψε η συγκέντρωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων, η θέα των οποίων προκαλούσε αρνητικές εντυπώσεις. Κατά διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής, η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού ολοκληρώθηκε και άμεσα υπογράφεται η σύμβαση για να γίνεται τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, είπε ο Δασάρχης.
Με την ευκαιρία της μετάβασης στο νησί του πλωτού μέσου που θα χρησιμοποιήσει ο εργολάβος για τη μεταφορά των απορριμμάτων, θα γίνει από δασικούς υπαλλήλους έρευνα για να εντοπιστούν δύο «γουρούνες» και ένα δίκυκλο, που έχουν κατ’ αρχήν εντοπιστεί σε ανύποπτο χρόνο ότι κινούνται παράνομα στο νησί. Ο κ. Συλλιγάρδος εξήγησε ότι δύο ακόμα τετράτροχα 
(γουρούνες) χρησιμοποιούνται με σχετική άδεια, η μία για την περισυλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων και η άλλη με μικρή τροποποιημένη καρότσα για τη μεταφορά νερού για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης (φωτιά κλπ.).
απο ανατολι η αναρτιση!
σχολια για το γεγονος

Μανωλης Λουτσετης · 
Τώρα θα πουν όλοι ότι αυτά δεν τα ήξεραν
Stelios Kotsifos · 
Στρατηγός στην εταιρεία ΕΛ.ΔΥ.Κ
Ευτυχώς είχα την τύχη να μπορέσω να πάω στην Χρυσή πριν από αυτό το χάλι γύρω στο 2008/2009.
Και θέλοντας να ξαναδώ αυτό το υπέροχο νησί κανόνισα και πήγα με κάτι φίλους πέρσι το καλοκαίρι, και τότε είδα το χάλι που έχουν κάνει....
Τι να πω.... "συγχαρητήρια"....
Georgios Voloudakis · 
Τραγικό χάλι. Ποιος πολιτικός και ποιος δήμαρχος καλύπτει αυτό το αίσχος; Δικαιοσύνη και εισαγγελέας δεν υπάρχει;
Menelaos Bamiedakis · 
Farmer στην εταιρεία Ιεράπετρα
Τελικά,το πιό βρωμερό θηρίο στον πλανήτη,είναι ο άνθρωπος....
Λαμπρακης Ιωαννης · 
Χαλιεμαι με τετοιες προσεγγισεις-γενικοτητες. Τα πιο βρωμερα θηρια ειναι οι συγκεκριμενοι ιδιοκτητες-καταπατητες και αυτοι που τους καλυπτουν. Εισαγγελεις δεν υπαρχουν να πιουν ενα ποτακι σ αυτο το μπαρ? Καποιος δε θα τους σερβιρει? Οι γουρουνες και τα οχηματα αριθμους κυκλοφοριας δεν εχουν? Πως πηγαν εκει? Ιδιοκτητες δεν εχουν? Γιατι παλι να τη γλυτωνουν ενω ειναι συγκρκριμενα ατομα και συνεχεια στον τοπο του εγκληματος???????
Μου αρέσει!Απάντηση22 Αυγούστου 2016 1:16 μ.μ.
Menelaos Bamiedakis · 
Farmer στην εταιρεία Ιεράπετρα
Λαμπρακης Ιωαννης Εφ, όσον λοιπόν δεν αντιδρά κανείς, περι γενικότητας πρόκειται,δεν νομίζετε?Θα έπρεπε να προσλάβει ο δήμος φύλακες που να βρίσκονται στο νησί καθ,όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και να αποτρέπουν τέτοιου είδους παρανομίες και καταστροφές,εχοντας το δικαίωμα επιβολής προστίμων.Αυτή η προστασία είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στην φύση πρίν την παραδώσουμε κυριολεκτικά κουρελιασμένη στα παιδιά μας...
Μου αρέσει!Απάντηση12 Αυγούστου 2016 3:31 μ.μ.
Anna Kwst
Auto nhsaki to eixa episkeftei prin kapoia xronia..htan mia zografia .oi paralies tou me psilo koxili anti gia ammo,tora ti uparxei tipota,,,poios einai loipon o dhmiourgos auths tis katastasis, o paragontas anthropos,,den nomizo na uparxei kati allo ,auto to nhsaki eprepe na htan mono gia episkepseis to touriston ,,,kai fusika to ntoion ,gia to mpanio tous kai epistrofi ,,,,oxi dianiktereuseis,,kai partu kai kataskinosesi kai oti allo ektos apo to fisiologiko....krima,,,,auto to nhsi mporei na ferei arketo xrhma kai tourismo an provlithei sosta,,,o dimos ierapetras ti kanei ??? krima na xathei auto to diamanti tou livikou,,,,,,,,,,,,
Menelaos Bamiedakis · 
Farmer στην εταιρεία Ιεράπετρα
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη γλώσσα που χρησιμοποιήτε διότι δεν την γνωρίζω...
Μου αρέσει!Απάντηση22 Αυγούστου 2016 3:35 μ.μ.
Anna Kwst
Menelaos Bamiedakis ,,kurie Bamiedaki,,,,,EINAI ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΗ,,,,,,,ΒΑΔΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,,,,,,,,,,ΚΑΙ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ........
Μου αρέσει!Απάντηση12 Αυγούστου 2016 3:40 μ.μ.
Conscibot Amalia Tsakiri · 
PhD student στην εταιρεία Philosophy of Cognitive Science
Από το 1990 έως το 2000 ήταν ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς. Το θυμάμαι παρθένο, με ελάχιστες ανέσεις να περπατάμε στην άμμο και να προσανατολιζόμαστε το βράδυ κοιτώντας τα αστέρια και μετρώντας τους κέδρους για να βρούμε το μέρος που έίχαμε τη σκηνή μας. Κάποτε είχαμε αναγκαστεί να μείνουμε αρκετές μέρες παραπάνω στο νησί γιατί είχε βάλει τρελά μποφόρ και έίχαμε αποκλειστεί. Πάνω που είχαν τελειώσει τα τρόφιμα μας ήρθε με φιλικό φουσκωτό, ένα καλάθι με τρόφιμα από την Ιεράπετρα. Δεν θα ξεχάσω ποτε τη γεύση εκείνων των καλτσουνιών...
Αλλά αυτά είναι παλιά.
Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, η αθωότητα έφυγε και πήρε τη θέση της η καφρίλα και η οικονομική εκμετάλλευση.
Manolis Mpournelis
Πρασινογαζοδιαμντόπετρα στολίδι ακριβό της φύσης
και συ στού κέρδους το βωμό, δυστυχώς θα γονατίσεις. ΚΡΙΜΑ!!!
Manolis Mpournelis
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Πρασινογαλαζοδιαμαντόπετρα στολίδι ακριβό της φύσης
και συ στου κέρδους το βωμό δυστυχώς θα γονατίσεις.

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 2000 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΙΣΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΕΛΕΟΣ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΡΥΠΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΧΗ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή