ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!!!---ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΟΡΘΗ ΣΤΟ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ--ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑΤο σαθρό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας καταρρέει με γρήγορους ρυθμούς και τα είδωλα γκρεμίζονται σωρηδόν.  Ένα ποτάμι που ξεχείλισε και βγάζει στην επιφάνεια τη λάσπη της πολιτικής και των πολιτικών.
Δεν είναι κρυφό πια ότι, η τραγωδία που ζούμε σήμερα ήταν σκηνοθετημένη προ πολλού, με ρόλους γραμμένους στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Κι ενώ μπροστά στη σκηνή παρουσίαζαν ένα καλοστημένο έργο, η αληθινή παράσταση -αυτή που βλέπουμε φανερά πλέον σήμερα-  παιζόταν στα παρασκήνια.
Και όλα αυτά τα χρόνια, ο λαουτζίκος απλά παρακολουθούσε από τη θέση του θεατή, ανίσχυρος να παρέμβει επί της ουσίας και να αλλάξει τα δρώμενα, με μόνη συμμετοχή τη λάθος συμμετοχή: Στο χειροκρότημα!
Τώρα όμως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, το κοινό ξύπνησε κι επαναστάτησε. Τα χέρια που μέχρι χτες χειροκροτούσαν τους θεατρίνους, σήμερα έχουν γίνει γροθιές εναντίον τους. Ο κόσμος κατάλαβε πια την κοροϊδία και γυρεύει τα λεφτά του πίσω. “Γιατί ακόμα και μαζί να τα φάγαμε, όπως υποστηρίζουν τα λαμόγια, το σίγουρο είναι ότι δεν τα δουλέψαμε μαζί!”

Είναι η ώρα που ο κόσμος βλέπει την αλήθεια. Αυτή την αλήθεια που έκρυβαν έντεχνα τόσα χρόνια τα λαμόγια της κάθε κυβέρνησης. Οι βρικόλακες της πολιτικής που ρούφηξαν τη χώρα ως το μεδούλι. Ασυνείδητοι εγκληματίες που αμαύρωσαν τη δημοκρατία και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οργανωμένα συμφέροντα εκτόπισαν αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι είχανε πολλά θετικά να δώσουν. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στον πολιτικό χώρο που διαθέτουν τα σωστά εφόδια για μια αξιοπρεπή διακυβέρνηση της χώρας. Ανέκαθεν υπήρχαν αλλά ποτέ δεν τους άφηναν τα παράσιτα να εξελιχθούν.
Στο πέρασμα των χρόνων κάηκαν άδικα πολλά από τα καλύτερα χαρτιά της πολιτικής τράπουλας. Γιατί τα παιχνίδια ήτανε στημένα και οι παίκτες ήταν πάντοτε οι ίδιες παρέες. Γιατί δεν έπαιζαν βρώμικα και γίνονταν εμπόδιο σε προσωπικά συμφέροντα.
Και μιλώντας για καθαρούς ανθρώπους της πολιτικής, αξίζει να αναφέρουμε τον κ.Αντώνη Λαγουδάκη, υποψήφιο  βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λασιθίου την περίοδο 1991-1997. Ο κ. Λαγουδάκης, αδυνατώντας να επιβιώσει σε ένα χώρο που δεν αντιπροσώπευε τις δικές του αξίες, αποχώρησε το 1997με την ίδια  αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε όσο ήταν και σε ενεργή δράση.
Δεδομένης της σεμνότητας που τον διέπει, δεν θα σταθούμε περισσότερο στην προσωπικότητα και το έργο του. Όχι τη συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον, αλλά είναι κάτι που το επιδιώκουμε στο μέλλον. Επειδή αξίζει πραγματικά να μαθαίνει ο κόσμος ότι υπάρχουν και πολιτικοί με ήθος.

Μετά την αποχώρηση του κ. Σεργάκη, του κ. Χατζηνάκη και του κ. Λαγουδάκη, το πολιτικό σκηνικό στο νομό Λασιθίου άλλαξε.

Οι πολιτευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, έφεραν στα μέτρα τους τα ψηφοδέλτια, για να μη βγει κάποιος ανερχόμενος ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα να εισχωρήσει στη μάζα.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ακόμα και στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο, διάλεγαν άτομα του χεριού τους. Άτομα τα οποία, εις γνώση τους, έπαιζαν για να χάσουν. Στην πραγματικότητα, δεν πήγαιναν για την πολυθρόνα, το βουλευτιλίκι δηλαδή, αλλά για μια καρέκλα σε χαμηλότερα αξιώματα.

Την περίοδο 1997-2016  το κάθε κόμμα είχε πολλά ικανά στελέχη σε όλο το νομό.       
Όμως τα προτεκτοράτα της ανατολικής πλευράς δεν τους άφησαν να δώσουν υποψηφιότητα. Εξάλλου, στις εσωκομματικές εκλογές,  άλλους πρότειναν οι τοπικές και άλλοι έπαιρναν το χρίσμα. 

Κλασσικό παράδειγμα η  περίπτωση  Κατσιδονιωτάκη το 2006 με τους ψήφους από το Καβούσι, που μέχρι να έρθουν στην Ιεράπετρα από 136 έμειναν 33! 
Ένα άλλο μελανό σημείο είναι και η ανάμιξη του κ. Κουνενού σε κάποιες υποθέσεις, όπως η απόλυση συγκεκριμένου ατόμου το οποίο είχε διορίσει στον ΟΤΕ ο κ. Λαγουδάκης. Αλλά  για τη δράση του κ. Κουνενού και το πως κατάληξε να φάει μόνος του το κεφάλι του, θα κάνουμε μια πιο εκτεταμένη αναφορά προσεχώς.
Ενδιαφέρον έχει επίσης να τονίσουμε και τη συμπεριφορά των δύο βουλευτών οι οποίοι κατέκριναν τη στάση των αντιπάλων τους, ο ένας στο εκλογοδικείο του 1989 και ο άλλος στο εκλογοδικείο 2004, και τώρα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τις ίδιες μεθόδους με υποψήφιους πολιτευτές οι οποίοι έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου