ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ---ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΆΡΑΣ--Η ΝΗΣΟΣ ΨΕΙΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟ-ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΦΟΡΗΣ --ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΕΟΛΟΓΕΙΑ--ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΎΝΤΑΙ-Η ΚΑΝΟΥΝ ΠΩς ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ-



ΤΗς ΚΑΚΟΜΟΙΡΑς ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ
ΣΤΗ Ψείρα  σε ενα ακατοίκητη νησίδα της Κρήτης. Η θέση της είναι στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Λασιθίου, στον κόλπο του Μιραμπέλου. Οφείλει την ονομασία του στο σχήμα του, το οποίο θυμίζει το γνωστό παράσιτο. Σύμφωνα με τα ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές, το νησί κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους και καταστράφηκε έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.
καθε μερα 20 ατομα κανουν χρυσες δουλειες


ανεβενουν πανω στη νησο ψειρα και βγαζουν αγριαγκινάρες

μαθαμε οτι βγαζουν καλο μεροκαματο

10 ευρω το κιλο  !!!!!!  καλα τοσο μαλακες ειναι ολοι η φορεις !!!

μεγαλη ευθυνη εχουν η προεδροι των κοινοτητων





ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΆΡΑΣ--Η ΝΗΣΟΣ ΨΕΙΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟ-ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ   ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ   ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΦΟΡΗΣ --ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΕΟΛΟΓΕΙΑ-
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕς ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΙΔΡΏΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΊ ΤΟΥ
νησι με τεραστια αρχαιολογικη αξια που καταντησε σε τετοιο χαλι

Έπειτα από έρευνες,διαβαστε λιγο απο την ιστορια του    ανακαλύφθηκαν ερείπια οικιών ενός οικισμού, ο οποίος ανάγεται στην Πρωτομινωϊκή Περίοδο. Αυτά προφανώς ήταν πετρόκτιστα και διώροφα. Επίσης, οι ανασκαφές έφεραν στο φως και αγγεία, όπως επίσης και νεκροταφείο. Χαρακτηριστικό δείγμα των αγγείων είναι ο πυθαμφορέας του 1.600-1.500 π.Χ., ο οποίος είναι διακοσμημένος με κεφάλια από βόδια και κλάδους ελιάς σε κάθε πλευρά του. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι αρχαιολόγοι συμπέραναν ότι ο τόπος ήταν πλούσιος και οι κάτοικοι ήταν εύποροι έμποροι και ψαράδες. Επίσης, πιθανότατα ασχολούνταν με την επεξεργασία σφουγγαριών και πορφύρας.

το νησι αυτο εχει τεραστια ιστορια --ξυπνηστε αλλα θα ειναι αργα --ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!! ΚΥΡΙΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΗΤΕΙΑΣ  ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ   ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΗ !!!!!


τη κανει το δασαρχειο η αρχεολογεια ---καταπατουν τη χλωριδα και τη πανιδα ενος νησιου με τεραστια αρχεολογικα ευριματα !!!!!!



το θεμα θα παει στον εισαγγελεα λασιθιου γιατι πρεπη να λιθει τωρα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου