ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ -ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ--όπου κατά πληροφορίες διακινείται και ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το σύνολο των συλληφθέντων και προσαχθέντων για ανάκριση, ώστε να προσδιοριστεί ο βαθμός εμπλοκής και ευθύνης του καθενός στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη, ανέρχεται σε 12 άτομα.
Στη διαδικασία χαρτογράφησης του προφίλ και του ρόλου που διαδραμάτισε το κάθε ένα μέλος από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη βρίσκονται οι Αρχές.

Από τις πρώτες ανακρίσεις των συλληφθέντων κατά την επιδρομή των διωκτικών αρχών στη μάντρα αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πίσω από την ομάδα που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας κρύβονται βαριά ονόματα της λεγόμενης κρητικής παρανομίας. 


Μεταξύ των εμπλεκομένων βρίσκεται γνωστό πρόσωπο της Κρήτης που παρουσιάζεται μάλιστα ως ένας εκ των αρχηγών της σπείρας.

Πρόκειται για μέλος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου που εμφανιζόταν συχνά στα τοπικά κανάλια του νησιού. Ο 45χρονος άνδρας που διαθέτει αγροτικές επιχειρήσεις πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και μάλιστα κατηγορήθηκε γιατί προσπάθησε να κάψει γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια περίπτωση πλειστηριασμού κατοικίας στην Κρήτη. Ο μεσίτης και η ανήλικη
Παράλληλα, σύμφωνα με το rethemnosnews, μαζί με τον γνωστό Ρεθυμνιώτη στην απαγωγή του επιχειρηματία ήταν και ένας μεσίτης, ο οποίος ενέπλεξε και την κόρη του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεσίτης φέρεται να αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε αδιέξοδο. 

Όσον αφορά στην 16χρονη κοπέλα, εκείνη φέρεται να είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Ο πατέρας της την είχε στείλει στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για να παραδώσει την επιστολή με προορισμό το ΚΤΕΛ Ηρακλείου και στη συνέχεια να φθάσει στα χέρια της οικογένειας του απαχθέντος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, ο άνδρας περνούσε με την μηχανή του από το σχολείο και έπαιρνε την κόρη του και την έστελνε να εκτελέσει τις εντολές του.

Ωστόσο, ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα -ως το άτομο που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς- πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.Οι μαντράδες 
Στην ομάδα των απαγωγέων είναι και οι δύο ιδιοκτήτες της μάντρας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ήταν φυλακισμένος ο Λεμπιδάκης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Μαζί τους, ένας 59χρονος πρώην φυλακισμένος με δραστηριότητα και στην Αμερική καθώς και ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη που γεννήθηκε στα Σκόπια ηλικίας 40 ετών.
Το «βαθύ λαρύγγι» και ο 44χρονος από το Ρέθυμνο
Δύο άτομα φαίνεται ότι διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας που είχε η αστυνομία για τους δράστες της απαγωγής. Ο πρώτος, το επονομαζόμενο και «βαθύ λαρύγγι» της υπηρεσίας πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. προερχόταν από τον ευρύτερο κύκλο των δραστών και ήταν άνθρωπος της νύχτας, άρα γνωστός (αν όχι ευάλωτος) στις διωκτικές Αρχές. Αυτός «κελάηδησε» έτσι ώστε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να «κλειδώσουν» τους στόχους- απαγωγείς ξεκαθαρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις. 

Το δεύτερο πρόσωπο αφορά έναν άνδρα ηλικίας 44 ετών ο οποίος από ένα τυχαίο περιστατικό έφερε ακόμα πιο κοντά την αστυνομία στους δράστες. Ο 44χρονος που έχει πλέον συλληφθεί είχε πέσει πάνω σε ένα αστυνομικό μπλόκο κοντά στο Ρέθυμνο. Ο άνδρας έχασε την ψυχραιμία του και πέταξε το κινητό του λίγο πριν το μπλόκο αλλά οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν πως δεν κατάλαβαν τίποτα και τον άφησαν να φύγει. Είχαν δει όμως την σκηνή και είχαν εντοπίσει το μέρος της πτώσης του κινητού. Από κει και πέρα ο καθένας αντιλαμβάνεται την συνέχεια. Άρχισε η παρακολούθηση του κινητού διότι ως γνωστόν ο κλειστός πυρήνας των δραστών χρησιμοποιούσε μόνο καρτοκινητά. Ήταν η μοναδική συσκευή που θα μπορούσε να αποκαλύψει στοιχεία για τις συνεννοήσεις μεταξύ των ομόκεντρων κύκλων της σπείρας. 

Μέσα από αυτή την παρακολούθηση οι αστυνομικοί έφθασαν, ποιος θα το πίστευε, στην 16χρονη κοπέλα η οποία αγόραζε φθηνά κινητά και κάρτες που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς. Ήταν ζήτημα λογικής να συνδεθεί άμεσα η ανήλικη κοπέλα με τον 60χρονο πατέρα της, τον μεσίτη, με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πολύ γρήγορα η αστυνομία έκλεισε τον πρώτο κύκλο των απαγωγέων στον οποίο συμμετείχαν ένας 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών, ένας 42χρονος που διαδραμάτιζε ρόλο εκτελεστικού υπεύθυνου για διάφορες εργασίες που αφορούσαν την ομάδα και ο ηλικίας 43 ετών ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων Μανώλης Κλάδος ο οποίος συνεργαζόταν άμεσα με τον 40χρονο υπάλληλό του που είναι αυτός που κατάγεται από τα Σκοπιά.  

Αναζητούν και άλλα άτομα
Η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο τέσσερα ή πέντε άτομα που χαρακτηρίζονται ως σκληροί κακοποιοί, κατάγονται από τις νότιες περιοχές της Κρήτης και έχουν ως βασική δραστηριότητα την παράνομη διακίνηση όπλων και εκρηκτικών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το σύνολο των συλληφθέντων και προσαχθέντων για ανάκριση, ώστε να προσδιοριστεί ο βαθμός εμπλοκής και ευθύνης του καθενός στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη, ανέρχεται σε 12 άτομα. 

Πέραν, δηλαδή, από τους συλληφθέντες από την επιχείρηση απελευθέρωσης του ομήρου, έχουν προσαχθεί και πρόσωπα που κατά την αστυνομία σχετίζονται άμεσα με την απαγωγή. Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαιώνουν και την πληροφορία ότι τα χαράματα της Δευτέρας έγινε μεταγωγή ατόμου από τη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την πΓΔΜ που εμπλέκεται άμεσα στην εγκληματική οργάνωση. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που διαθέτει, η υπηρεσία πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εξαρχής ανέλαβε εξ ολοκλήρου την επιχείρηση για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έχει χαρτογραφήσει τους «συνδέσμους» μεταξύ της πρώτης ομάδας των συλληφθέντων και της άλλης ομάδας των σκληρών κακοποιών που κατά την αστυνομία πρωταγωνίστησαν στην απαγωγή. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας πως αυτή η ομάδα των σκληρών κακοποιών με ογκώδεις φακέλους στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. δραστηριοποιείται στην περιοχή από τα Σφακιά έως την Ιεράπετρα, όπου κατά πληροφορίες διακινείται και ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. 

Το γεγονός και μόνο ότι η πλειονότητα των συλληφθέντων ή προσαχθέντων κατάγεται από την περιοχή Λιβαδιών Μυλοποτάμου προϊδεάζει για τις άμεσες «επαφές» αυτής της ομάδας με τον σκληρό πυρήνα της παράνομης δραστηριότητας στο νησί. 

-------------------------------------------------------------------------------------
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι φερόμενοι ως απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους Κρητικούς την ώρα που περνούσαν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου. 
«Ντροπή σας», «ντροπή σας αλήτες» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, που περίμεναν την κλούβα με τους συλληφθέντες δεξιά και αριστερά του δρόμου. 
«Μας ντροπιάσατε» έλεγαν κάποιοι άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων, όπως αναφέρουν καταστηματάρχες της περιοχής, είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο από το μεσημέρι αναμένοντας τους φερόμενους ως απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη. 
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και οι συλληφθέντες συνοδεύονταν από δεκάδες αστυνομικούς. Μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν πρώτοι στο δικαστικό μέγαρο ενώ στη συνέχεια ακολουθούσαν περιπολικά της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και στη συνέχεια η κλούβα. 
Η 16χρονη κοπέλα, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, μπήκε στο δικαστικό μέγαρο από την πίσω πόρτα -σε μια προσπάθεια να προστατευτεί. 
Η 16χρονη κοπέλα φαίνεται ότι είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες «δουλειές» που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή ενός βίντεο μέσω USB, με το οποίο αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.
Κρατείται σε διαφορετικό γραφείο 
Ιδιαίτερη ευαισθησία δείχνει η ελληνική αστυνομία για συλληφθείσα 16χρονη μαθήτρια, την οποία ο πατέρας της παρέσυρε να συμμετάσχει στην υπόθεση Λεμπιδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η ανήλικη διανυκτέρευσε σε γραφείο, συντροφιά με κοπέλα αστυνομικό και όχι στο κρατητήριο. Μάλιστα, της προσφέρθηκε πίτσα, αναψυκτικά και ό,τι άλλο ήθελε, προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κακή ψυχολογία της.
Η ΕΛ.ΑΣ. με την κίνησή της αυτή απέδειξε για μία ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό της και την ευαισθησία της στην ανήλικη, την οποία ο αδίστακτος «πα-τέρας» της παρέσυρε στη παραβατικότητα.Πηγ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr http://www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου