Πάσχα στον Αποκόρωνα στά Χανιά; Σας προτείνουμε τα καλύτερα για φαγητό και διασκέδαση για να μην περπατάτε στα τυφλά!




Ανάµεσα στις πρώτες επιλογές απόδρασης και μια από τις καλύτερες επιλογές για Πάσχα! Όσοι έχετε κάνει κάποια χρονιά εκεί, καταλαβαίνετε! Εµείς εδώ στήν ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΣΙΑ  αγαπάμε και γνωρίζουμε καλά τα Χανιά σκεφτήκαμε να προτείνουμε μια λίστα με τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση!   έχουμε επιλογές για όλα τα γούστα και σίγουρα δεν θα περπατάτε στα τυφλά!

ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΣΙΑ
ΤΗΛ. 2825083246
ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΒΑΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ
ΤΗΛ. 2825083246
ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΣΙΑ
ΤΗΛ. 2825083246


ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΣΙΑ

Πρόκειται για μία ΤΑΒΕΡΝΑ  που συνδυάζει την πολυτέλεια, φιλική ατμόσφαιρα, σύγχρονες ανέσεις. Ένα περιβάλλον όπου η Κρητική παράδοση αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.


Στην ιδιαίτερα προσεγμένη κουζίνα μας και με μεράκι σας υποσχόμαστε αυθεντικές Κρητικές γεύσεις που ανταμείβουν και με το παραπάνω.


ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ
ΤΗΛ. 2825083246
Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο Στα  Τσικολιανα Βάμου 
Η ταβέρνα μας
στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει πληθώρα γεύσεων, με κυρίαρχες τις παραδοσιακές Κρητικές συνταγές.
Όλα τα φαγητά που σερβίρονται παρασκευάζονται από αγνά υλικά που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται στην περιοχή.
Δοκιμάστε λοιπόν τις συνταγές που θά σας προτείνουμε.

Η φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρά του υπόσχονται μια εμπειρία διαφορετικών διακοπών σε μια σπάνια και μαγευτική τοποθεσία σε αυτή τη γωνιά της Κρήτης με την πλούσια φυσική ομορφιά.


Η αίθουσα της ταβέρνας μας είναι διακοσμημένη με όμορφα και ζεστά χρώματα. Τις κρύες μέρες του χειμώνα το αναμένω τζάκι εκπέμπει την ζεστασιά του, κάνοντας την παραμονή ευχάριστη μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο θαλπωρή.
Το καλοκαίρι η όμορφη αυλή μας με τα ανθισμένα λουλούδια και την σκιά των δέντρων δημιουργούν ένα όμορφο και σαγηνευτικό σκηνικό.

Από τους πολύ αγαπηµένους προορισµούς τα Χανιά, είναι 

Ο Αποκόρωνας είναι η περιοχή που καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα του νομού Χανίων, από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων μέχρι τις βόρειες ακτές της Κρήτης.
Χαρακτηριστικό της
περιοχής είναι οι καταπράσινοι λόφοι με τις εύφορες εκτάσεις γής, λόγω της ύπαρξης νερού που προέρχεται απο πηγές ή που κατεβαίνει απο τα βουνά, δημιουργώντας έτσι την μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης, και ποτάμια τα οποία διατρέχουν την περιοχή, μέχρι να βρούν διέξοδο στην θάλασσα.

Αν κάνετε τις διακοπές σας στα Χανιά ή σε άλλη κοντινή περιοχή, περιηγηθείτε και γνωρίστε απο κοντά τις ομορφιές του Αποκόρωνα, με τα παραθαλάσσια θέρετρα, αλλά και τα γραφικά παραδοσιακά χωριουδάκια και τους οικισμούς του.
ΒΑΜΟΣ



Το χωριό Βάμος βρίσκεται στο νομό Χανίων, στη Δυτική Κρήτη στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, 25 χλμ. από την πανέμορφη πόλη των Χανίων. Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μόλις 35 χλμ. και η πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο είναι 135 χλμ .Ο Βάμος είναι ένα ημι-ορεινό χωριό, 300 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, που περιβάλλεται από καλλιεργημένη και άγρια φύση. Τα δύο αεροδρόμια του νησιού είναι στα Χανιά (45 χλμ.) και στο Ηράκλειο (135 χλμ.). Η κοντινότερη παραλία απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα.
Ιστορία

Η ιστορία του Βάμου πάει πολλούς αιώνες πίσω. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές οι πρώτοι κάτοικοί του ήταν Άραβες πειρατές γύρω στον 8ο αιώνα. Στη γενική απογραφή που πραγματοποιήθηκε από τους Ενετούς το 1573 ο Βάμος αναφέρεται ως «Βάμου» με 271 μόνιμους κατοίκους.
Κατά τη διάρκεια της τουρκικής κυριαρχίας στην Ελλάδα ο Βάμος ήταν το αρχηγείο του τουρκικού στρατού και το 1863 ένας πασάς με το όνομα Σάββας επέλεξε το Βάμο ως έδρα της επαρχίας Σφακίων. Οι άνθρωποι του Βάμου αποδείχθηκαν έντονα πατριώτες παλεύοντας να ελευθερωθούν από την Τουρκική κυριαρχία. Οι νικηφόρες μάχες του 1896 απάλλαξαν το Βάμο από τους Τούρκους.

Την περίοδο που ο Βάμος ήταν η πρωτεύουσα των Σφακίων, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη ως περιοχή.



Αυτή η ανάπτυξη χαρακτηρίζεται από τα πολυτελή σπίτια και τα δημόσια κτήρια με τα νεοκλασικά στοιχεία. Από αυτήν την περίοδο και μετά υπήρξε μια διάκριση μεταξύ των πολυτελών και μη πολυτελών σπιτιών, ένα γεγονός που υπογραμμίζει το οικονομικό επίπεδο της κοινωνίας και απεικονίζει την αντίθεση μεταξύ των πλουσίων που ζούσαν στα αποκαλούμενα «κονάκια» και των φτωχών που ζούσαν στα «καμαρόσπιτα» (σπίτια ενός δωματίου). Χτισμένα με τοπικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο και χώμα, αυτά τα σπίτια εντυπωσιάζουν ακόμα με το αυθεντικό και παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μέχρι το 19ο αιώνα η αρχιτεκτονική ήταν έντονα επηρεασμένη από την Ενετική κυριαρχία.

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά είναι καλοδιατηρημένη και ο Βάμος είναι ένας από τους ελκυστικότερους παραδοσιακούς προορισμούς της περιοχής: ένας διατηρημένος παραδοσιακός πέτρινος δρόμος, η παλαιά γειτονιά, το παρεκκλήσι της Παρθένου Μαρίας (μνημείο του 13ου αιώνα), και το μοναστήρι Καρύδι (13ος-19ος), με το εκπληκτικό ελαιοτριβείο με τις 12 αψίδες.
ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΣΙΑ

ΤΗΛ. 2825083246

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου