ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΡΙΧΤΗ--Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΕ ΔΩΡΕΑΝ--Πάντα σας κερνάμε κρασί ντόπιο -Όλοι οι επισκέπτες της καντινας μπορούν να φανε τα ντοπια λαχανικα Του Ζαχαρια Κοντολαιμακη , στο ειδικά διαμορφωμένο περιβόλι μας.-

Η ΚΑΝΤΙΝΑ ΡΙΧΤΗΣ  βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον πανω στη θαλασσα.
Δίπλα υπάρχει το φαράγγι του Ριχτη.Οπου μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα στη παραλία του Ριχτη πριν ή μετά το φαγητό σας.


Η Καντινα Ριχτη απέχει από τα Μουλιανα 8χλμ

Απο την κουζίνα μας σερβίρονται καθημερινά όλα τα είδη καντίνας .
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ 
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ,
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ,ΣΑΛΑΤΕΣ.
ΠΑΤΑΤΕΣ,

Όλοι οι επισκέπτες της καντινας  μπορούν να φάνε τα ντόπια  λαχανικά 
Του   Ζαχαρια Κοντολαιμακη , στο ειδικά διαμορφωμένο περιβόλι μας.


Πάντα σας κερνάμε κρασί ντόπιο ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΕΖΕ.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΕ ΔΩΡΕΑΝΣε 2 τρίκλινα δωμάτια


Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας εξυπηρετήσουμε!
Το Φαράγγι του Ρίχτη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Νομού Λασιθίου, ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία. Το μονοπάτι που το διασχίζει ξεκινάει βορειοανατολικά από το χωριό Έξω Μουλιανά και καταλήγει στη βραχώδη παραλία του Ρίχτη, ανατολικά από το χωριό Καλαβρός. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου και εξόδου είναι περίπου 350 μέτρα. Το φαράγγι ακόμα και το καλοκαίρι έχει αρκετό νερό, το οποίο αξιοποιείται από δεξαμενή. Συγκεντρώνει τα νερά του υψώματος Δρυμιάς (918μ) του όρους Ορνό μέσω δύο βασικών ρεμάτων, του Λαχανά και των Μέσα Μουλιανών, τα οποία συνενώνονται κοντά στην αρχή του μονοπάτιού.Το φαράγγι μπορεί να το διασχίσει κανείς σε τρεις με τέσσερις ώρες με τα πόδια, ανάλογα το ρυθμό. Η διαδρομή ξεκινά από το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Λαχανά, όπου κατά την ανταλλαγή τον πληθυσμών (Ελλάδας –Τουρκίας) λέγεται ότι οι χριστιανοί σκότωσαν τους Τούρκους της περιοχής, οι οποίοι προσπαθούσαν να κατέβουν στη Σητεία για να φύγουν για την Τουρκία. 

Η διαδρομή συνεχίζεται σε ένα κατάφυτο τοπίο μέσα στο ποτάμι, που αποτελεί μια όαση δροσιάς στην Ανατολική Κρήτη. Τα πλατάνια, οι πικροδάφνες και οι φασκομηλιές είναι αμέτρητα, και οι μυρωδιές από τα αρωματικά φυτά εναλλάσσονται συνέχεια. Εντυπωσιακή επίσης παρουσία – αποτύπωμα του παρελθόντος – είναι οι παλιοί νερόμυλοι που συναντά ο επισκέπτης στο διάβα του.Παραλία Ρίχτη

Η παραλία του Ρίχτη βρίσκεται 20 χλμ δυτικά της Σητείας και 45 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου, στην έξοδο του πανέμορφου φαραγγιού του Ρίχτη που μεταφέρει στη θάλασσα τα νερά από το όρος Ορνό. Μπορείτε να έρθετε ως εδώ οδηγώντας στον στρωμένο δρόμο που ξεκινάει από τα Έξω Μουλιανά, αν και οι περισσότεροι επισκέπτες συνδυάζουν την επίσκεψη στην παραλία με την πεζοπορία στο καταπράσινο φαράγγι με τον ψηλό καταρράκτη των 20μ. 


Στην έξοδο του φαραγγιού σχηματίζεται μια μικρή παραλία με μεγάλα βότσαλα, η οποία δεν ενδείκνυται για μπάνιο ειδικά τις μέρες που φυσάει. Ωστόσο, αποτελεί μια επιλογή για πλήρη απομόνωση και για μια γρήγορη δροσερή βουτιά μετά την έξοδο από το φαράγγι. Στην παραλία δεν υπάρχουν επιλογές για διαμονή ή φαγητό, αλλά υπάρχει δασάκι με αλμυρίκια με κτιστούς πάγκους και τραπέζια, και βρύση που έχει νερό όλο το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου