Η 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού " Η "Άφραγκοι" στη φυλακή -Τα ταπεράκια με το σπιτικό φαγητό και οι παραγγελίες

NΟVA KRHTH WEB TV REPORTAZ  OMILOY FIL DASEN
     


Η παιδοφιλία θεωρείται από τους περισσότερους ως ένα από τα χειρότερα εγκληματα που μπορεί να κάνεις. Κάποιοι επιχειρηματολογούν μάλιστα πως είναι ένα αδίκημα που αξίζει την θανατική ποινή.

Αν ανακαλύψουν στις φυλακές κρατούμενο που έχει διαπράξει παιδοφιλία, το συμβαίνουν τα χειρότερα. Οι συγκρατούμενοί του παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, με την ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Κάτι που έγινε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις και σε ελληνικά σοφρωνιστικά ιδρύματα, κατά το πρόσφατο παρελθόν.


Οι φυλακές στον Δήμο Κορυδαλλού καταλαμβάνουν χώρο 260 στρεμμάτων (κατά προσέγγιση) και είναι εκτός εγκεκριμένου σχεδίου

Στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού  ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου θα κρατηθεί σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν και στην οποία πλέον δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες.


Πώς περνάνε τις ημέρες τους στην 6η πτέρυγα οι VIP κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι παραγγελίες για φαγητά και τα επιτραπέζια παιχνίδια

 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού "φιλοξενεί" πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλοτε οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα και αντιπρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνη Αραβαντινό, πρόκειται για "πλούσιους που περνάνε καλά και στις φυλακές"


Η "μάζωξη" στην 6η πτέρυγα
Όπως λέει ένα σωφρονιστικός υπάλληλος, υπάρχει ένας βασικός λόγος που όλοι αυτοί οι κρατούμενοι συγκεντρώνονται σε μία πτέρυγα και αυτός δεν είναι άλλος από το να αποφευχθούν ενδεχομένως βίαια επεισόδια εις βάρος τους ή ακόμα και να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους ποινικούς κρατουμένους.

Οι ένοικοι της 6ης πτέρυγας, κατά κοινή ομολογία όσων γνωρίζουν καλά τα κατατόπια των φυλακών, έχουν την τύχη να μη στριμώχνονται με πολλούς άλλους μαζί στον ίδιο θάλαμο. Οι πιο προνομιούχοι βρίσκονται μόνοι τους σε ένα κελί, ενώ άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται με κάποιους άλλους τις λεγόμενες σουίτες του Κορυδαλλού. Όλα όμως τα κελιά διαθέτουν τηλεόραση.
Τα ταπεράκια με το σπιτικό φαγητό και οι παραγγελίες

Όσο για το μενού, δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το διαιτολόγιο των φυλακών. Μπορούν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι, ανεξάρτητα από την πτέρυγα στην οποία βρίσκονται, να γεύονται ό,τι τραβάει η όρεξή τους.
Αρκεί να έχουν χρήματα για να πληρώνουν τα εδέσματα που παραγγέλνουν. Ελάχιστοι πάντως από τους διάσημους της 6ης πτέρυγας επιλέγουν να παραγγείλουν φαγητό εκτός των φυλακών.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των Σωφρονιστικών Καταστημάτων προβλέπει ότι οι κρατούμενοι μπορούν, με δικά τους βέβαια έξοδα, να κάνουν ατομικές παραγγελίες ειδών διατροφής.
Οι παραγγελίες δίνονται είτε στην καντίνα της φυλακής, είτε στον προμηθευτή φυλακών που έχει επιλεγεί κατόπιν διαγωνισμού, είτε απευθείας στο ελεύθερο εμπόριο. Υπάρχουν και οι πιο τυχεροί, οι οποίοι μπορούν να γευτούν σπιτικό φαγητό από τους συγγενείς που τους επισκέπτονται, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το "ταπεράκι" θα ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία των φυλακών.

Το μόνο που δεν επιτρέπεται να φέρουν οι συγγενείς των κρατουμένων είναι φρούτα. Κατά τα άλλα, κρέατα, λαχανικά, ψάρια, ακόμη και καπνιστός σολομός, όπως είπε ο Αντ. Αραβαντινός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, βρίσκονται στο ημερήσιο διαιτολόγιο των κρατουμένων ανάλογα με το βαλάντιό τους.

"Άφραγκοι" στη φυλακή
Οι κρατούμενοι για ευνόητους λόγους -αποφυγής κλοπής- δεν έχουν επάνω τους χρήματα. Η πληρωμή στο κυλικείο γίνεται με μάρκες ή με συμψηφιστικά κουπόνια. Ο υπεύθυνος του κυλικείου, μάλιστα, κρατάει και το σχετικό τεφτέρι ξεχωριστά για τα χρέη του κάθε κρατουμένου. Όσο για την αγορά ειδών επί πιστώσει, απαγορεύεται ρητά.

Τι επιτρέπεται να έχουν όμως οι κρατούμενοι της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού; Επιτραπέζια παιχνίδια χωρίς ζάρια, ηλεκτρονικά παιχνίδια (game boy), περιοδικά, εφημερίδες, σύνεργα ζωγραφικής, καφές, ζάχαρη, ξυπνητήρι, μπάλες και ηλεκτρικά μάτια (κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου